Beestenboel in Khao Yai

Door: Linda & Ramon

Blijf op de hoogte en volg Ramon en Linda

27 November 2008 | Thailand, Bangkok

In een prachtige jungle ten Oosten van Bangkok - het Khao Yai National Park - verbleven we in een gezellig en simpel onderkomen met de toepasselijke naam Green Leaf Guesthouse. Een mooie trip die, met name door de mensen daar, een onvergetelijke ervaring werd.

We zijn 12 uur lang de jungle ingegaan met ‘Birdman’ Nine. Een vrolijke Thai die zijn oren en haviksogen ieder moment ver open had en voor ons vaak onzichtbare vogels, apen, een soort enorme eekhoorns, slangen en, aan het einde van een vermoeiende dag, zelfs olifanten wist te spotten! Vliegensvlug installeerde hij zijn enorme verrekijker en gebaarde ons snel naar hem toe te komen en te kijken, te luisteren, ons te verbazen en te genieten. Hij was zo enorm gepassioneerd dat het leek alsof hij net vorige week een nieuwe hobby had ontdekt waar hij zich nu ten volste aan overgaf. Ik vroeg hem hoe vaak per week of per maand hij dit soort jungle tochten deed en met een smile van oor tot oor antwoordde hij; “Almost every Day!”. Ramon vroeg hem vervolgens hoe lang hij dit dan al deed en met een onveranderde lach liet hij ons weten; “Al acht jaar”. Bewonderenswaardig en heerlijk om te zien hoe iemand die een soortgelijke dag al minstens 2.500 keer heeft meegemaakt, deze zo uniek kan laten zijn en absoluut onvergetelijk. Voor ons, maar volgens mij ook voor hemzelf. Hij was oprecht enorm blij en gelukkig dat we olifanten hadden gezien, want dat gebeurde volgens hem gemiddeld maar zo’n twee keer per week.

Toen we na onze trekking door de jungle even met de pick up aan de kant van de weg stonden te smullen van een sappige watermeloen hoorden we plotseling een olifant in de bossen niet ver bij ons vandaan. Nine keek ons veelbetekenend aan.. “Get in de car!”, zei hij, en natuurlijk deden we dat meteen.

We reden drie keer op en neer, en daar waren ze! Eerst een moeder met kind, wachtend tussen de bomen om de weg te kunnen oversteken. We keken even naar ze en reden toen verder om ze de kans te geven de overkant van de weg te kunnen bereiken. Toen keerden we weer snel terug. En ja, daar waren ze weer! Nog net zagen we moeder’s indrukwekkende achterste langzaam in het groen verdwijnen. Maar nu zagen we ook een enorm mannetje, nòg een vrouwtje en nòg een kleintje. Fantastisch! Wat een ervaring om olifanten in het wild te kunnen zien! Vermoeid en voldaan keerden we terug naar ons guesthouse om na te genieten met de gezellige Fransen die met ons de dag hadden gedeeld en een iets te hete - ik had het kunnen weten - Thaise curry te eten.

De volgende dag zijn we met Joe op pad gegaan. Alweer een gepassioneerde, gezellige en enorm grappige Thai. Na een verfrissende duik in een kraakhelder stroompje, nam hij ons mee naar een tempel in een enorme en diepe grot. Naast boedhabeelden en enorme stalagtieten leefde er weer vanalles in deze grot. Zelf hadden we dit leven niet makkelijk kunnen ontdekken, maar Joe en zijn vriend vonden voor ons een enorme schorpioenspin, verschillende soorten vleermuisjes en zelfs een giftige duizendpoot. Naast een enkele huivering hebben we vooral gelachen om Joe’s enthousiasme en goede grappen en ook veel geleerd van alles wat hij ons wist te vertellen. We weten nu zelfs waarom vleermuizenontlasting niet stinkt, dat het erg geschikt is voor bemesting en zelfs gebruikt kan worden voor het maken van bommen (!).

Na onze zwerftocht door de grotten klommen we met zijn allen weer in de pick up om met een rotvaart naar weer een bijzondere plek te rijden, We scheurden over stoffige wegen en zagen de zon zakken achter een oranje stofgordijn. De volgende dag waren onze wangen nog steeds licht oranje..

De plaats van bestemming was een glooiende berg, waar iedere avond met zonsondergang zo’n 2 miljoen vleermuizen omheen cirkelen. Om hun honger te stillen, alvorens ze de nacht weer gaan doorbrengen in een donkere grot. Een prachtig fenomeen!

De volgende dag zijn we weer naar Bangkok vertrokken waar we dachten onze voorlopig laatste nacht in deze indrukwekkende stad te gaan doorbrengen. Het lot besliste anders..

Sinds dinsdag bezetten demonstranten van de P.A.D. (People’s Alliance for Democracy) de vliegvelden van de hoofdstad. Ze hebben de huidige regering een ultimatum gesteld om af te treden en eisen nieuwe verkiezingen. Om veiligheidsredenen zijn de luchthavens sinds dinsdagavond afgesloten en dus is onze vlucht naar Goa woensdagochtend niet opgestegen. De regering lijkt voorlopig geen kick te geven en het is dus nog volledig onduidelijk hoe lang de demonstraties gaan aanhouden en de luchthavens gesloten blijven. We blijven dus nog even hier. Er zijn ergere plekken op de wereld om vast te zitten .. We vermaken ons prima en wachten rustig af.

In India is de situatie ernstiger. Daar hebben moslimterroristen al ruim honderd mensen gedood in Mumbai. Vreselijk. Wij zullen in Mumbai gaan overstappen op onze vlucht naar Goa. Het vliegveld is veilig en het rustige strandje waar we in Goa naar toe zullen gaan ook, gelukkig. Mumbai schrappen we voorlopig even uit onze reisplannen, helaas.

Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen elkaar de meest afschuwelijke dingen kunnen aandoen omdat ze alleen de verschillen onderling kunnen of willen zien. Het grootste deel van ons, waar we ook vandaan komen en in welke omstandigheden we ook zijn opgegroeid, wil in essentie hetzelfde en wordt van hetzelfde gelukkig. Ik hoop dat we eens nog eens echt goed zullen evolueren en dit allemaal zullen inzien. Ondertussen genieten wij tijdens onze reis uiteraard wel enorm van de verschillen, die maken het juist leuk, spannend en interessant : ).

• 27 November 2008 - 09:39

Marielle:

Wat fijn van jullie te horen!! Sinds de bezetting van het vliegveld in Bangkok hebben wij ons afgevraagd hoe het met jullie daar zou zijn en wat jullie ervan zouden ervaren/merken. Veel dus. Blij te horen dat jullie Mumbai even overslaan, toevallig vandaag ook groot in het nieuws hier.
    Die Jungletochten klinken echt geweldig! Ben zelf ooit in Kenia geweest en weet hoe speciaal en bijzonder het is om dieren in het wild te zien. Echt geweldig!
    Geniet nog even van het mooie Thailand en doe voorzichtig!! Tot snel weer!
    Liefs uit een winters (met sneeuw bedekt) DL. M.xx

• 27 November 2008 - 14:55

Ans Van Baast:

Hallo luitjes,
    wat leuk om iedere keer jullie berichtjes te lezen en de mooie foto"s te bekijken,we genieten enorm met jullie mee.Pas goed op elkaar,heel veel plezier en geniet ervan.Groetjes uit het koude Spoordonk Wim en Ans van Baast

• 27 November 2008 - 17:28

Mama,:

wat een spannende tijden,
    zowel in Bangkok als in India.
    Dankjewel voor de prachtige
    foto's.
    Blijf voorzichtig en goed op
    elkaar "passen"
    inda heel fijn dat je via de snelle
    mail ons op de hoogte houdt.
    heel veel liefs,
    mams.

• 28 November 2008 - 01:26

Pap Cq Hub:

Hallo allebei,
    Ik ben blij dat jullie een redelijk veilig onderdak hebben...
    alhoewel ik denk dat jullie er niet zo gauw weg zullen kunnen.
    Het militaire vliegveld lijkt een optie.
    Ga maar niet naar India, daar is het niet pluis...
    Heel veel groetjes, tot horens, tot ziens.

• 28 November 2008 - 10:50

Mootje:

Lieve Ramon en Linda, wat vliegt de tijd toch voorbij en jullie zitten nu in Thailand. Ja er zijn ergere plekken om vast te zitten maar ben blij dat het goed gaat met jullie en jullie vermaakt worden door lieve mensen zoals Birdman Nine. Fantastisch verhaal en foto's. Wat jammer voor Mumbai maar gelukkig is de wereld groot en zijn er zoveel plekken te ontdekken. Blij dat het goed met jullie gaat.

Liefs,
    Mootje

• 28 November 2008 - 20:36

Babs En Jules:

wat een prachtige verhalen uit landen waar echt bijna niemand naar toe gaat. met name Iran lijkt ons geweldig. nooit geweten dat je daar gewoon kunt reizen. na alle verhalen van jullie gelezen te hebben gaat het weer kriebelen. Tip van Daan en Babs: Siem Reap, Cambodja. Een van de drie plaatsen in de wereld die je gezien moet hebben. Verder Vietnam: Hanoi (hostel in de wijk 36 straatjes) en Hoi An. Misschien iets om met je ouders samen te doen, mochten ze jullie kant opkomen. we blijven jullie volgen! Fantastisch!!

• 29 November 2008 - 19:18

Rose-Marie:

wat indrukwekkend allemaal!

• 02 December 2008 - 16:32

Ronald Verheggen:

Ramon en Linda,

Hoe gaat het ?

Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt van onder andere de apen en de olifanten.

Wij lezen nog steeds driftig mee en volgen jullie avonturen op de voet.

Take care and keep on enjoying.

Jacqueline ten Horn en Ronald Verheggen

• 03 December 2008 - 16:32

Liselotte:

Hee lieve Lin en Ramon,
    wat een geweldig achterste van madame elephant en wat een prachtig mooie foto's en verhalen weer... Ik geniet ontzettend.
    Veel plezier in Goa, kom lekker tot rust.
    Lies

• 04 December 2008 - 14:02

Joost:

Life is like jazz, you have to improvise..

super!

liefs Joost en Karin(die gaan fietsen door Marokko met kerst..)

• 05 December 2008 - 16:54

Dorine:

Hey guys!!

I was just checking your last stories and photos and OMG what a fabulours reis zijn jullie aan het maken! Ook eng with the Schorpioenspin....!? I can't remember, but was thailand on your original trip plan?

BTW, I am leaving MEXX next week... Ik ga bij Nike werken begin Jan.

Gros bisous,
    Dorine

• 06 December 2008 - 18:40

Hallo Ramon En Linda:

Allereerst willen wij je van harte feliciteren met je verjaardag.Wij genieten nog steeds van de mooie foto,s en de verhalen die je schrijft.We kunnen het ons niet voorstellen zo mooi als het daar is. groetjes Ome Jan en tante Riek.

• 07 December 2008 - 09:04

Jan Van Hoof:

Dag Ramon en Linda,

Ik weet niet of je me nog herkent? Maar ik ben de bridge-partner van Marcella. Om half 5 vanmiddag gaan we bij haar een borreltje drinken op het succes dat we tijdens het bridgen behaald hebben.
    Wij (mijn vrouw Gerry en ik) volgen jullie op de voet en zijn hartstikke jaloers op jullie, wij doen ook niets liever als grote reizen maken. In april volgend jaar gaan we voor 25 dagen een rondreis Madagascar maken en hebben daar erg veel zin in. Wij wensen jullie heel veel plezier en hopen nog vele mooie dingen te kunnen lezen van deze prachtige reis. Geniet ervan zoveel als je kunt, want alles wat julie nu beleven nemen ze nooit meer af en daar kun je nog heel lang van nagenieten. Zo dat was het voor nu, wij wensen jullie nog een lange, indrukwekkende, spannende maar vooral een hele fijne reis toe.

Groetjes van Gerry en Jan van Hoof

• 07 December 2008 - 19:40

Patje:

Hier is het nu 20:35 uur. En zou je nog volop aan het feesten zijn. Inmiddels ben je nu al ouder dan dat je hier zou zijn. Ik zie nl. dat het bij jullie alweer 8 december is, 3;25 uur in de ochtend....Maar toch vind ik dat ik niet te laat ben;-) Dus daarom wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag en dat jij en Lin een geweldige dag samen zullen hebben! Ongekend veel plezier en liefde!

Gr. Patje

• 07 December 2008 - 19:43

Patrick:

DANK JULLIE WEL VOOR DE LEUKE KAART! Van 18 november t/m 4 december onderweg geweest. Maar dan valt 'ie mooi op je deurmatje. Geweldige actie!

Luv P.

• 07 December 2008 - 21:11

Joost En Karin:

Met bleke bekkies in de pre kerst stress... En dus zingen wij uit volle borst! lang zal hij leven!

liefs en een dikke kus!

• 08 December 2008 - 20:19

Remon En Silvie:

Ramon, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Groetjes Remon en Silvie

• 11 December 2008 - 16:44

John J.:

Fantastische foto's. De jaloersheid begint al iets te komen nu, hahahaha... Blijf volop genieten jullie tweetjes!!! Ciao, John

• 11 December 2008 - 16:48

*~*~*~*~*~*~*~*:

HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TRAVEL-RAMONE'TJE, HAPPY BIRTHDAY TO YOU. heerlijk, Thaise taart ;-)

• 12 December 2008 - 13:45

Cyrien En Stieriel:

Ook een fantastische verjaardag toegewenst van de Belgen! Super om al jullie avonturen te volgen. Hier loopt alles goed. Nog een weekje drukte en dan ook relaxen ;-) Ook miauw-groetjes van Billie, Tuur en Wiskie.

• 12 December 2008 - 19:31

Laetitia & Chris FRA:

Hello we hope your journey goes well. We are still waiting for the photos of the elephants...it seems that it doesn't work. please could you send us the photos we speak about together at christophekerneff@yahoo.fr
    Thanks in advance. We are following your trip with this email.

CHeers

Lety et Chris

PS. Vous etes tres jolie !

• 15 December 2008 - 20:17

Dianne Erven:

Hallo Ramon en Linda,

Wat is het toch ideaal dat wij zo met jullie kunnen meekijken en genieten van jullie allemaal meemaken!!!
    Maar soms denk ik bij het zien van de mooie foto's Linda toch of Ramon wat doe je....
    Zoals met die schorpioenspin b.v., dan krijg ik toch wel even kippenvel.
    Ik wens jullie nog veel succes met de doortochten en hoop dat jullie niet meer al te veel oponthoud krijgen!!!

Liefs,
    Hans en Dianne Erven